Pieredze un labas atmiņas – tas, ko deva Erasmus+ mobilitāte Belostokā

No 2024.gada 18. februāra līdz 15. martam Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma izglītojamie piedalījās Erasmus+ projekta “Profesionālo prasmju pilnveide tehnoloģiju jomā” (Nr. 2023-1-LV01-KA121-VET-000114313) mobilitātē Polijā (Belostokā). Viena mēneša garumā 8 izglītojamie strādāja dažādu nozaru uzņēmumos, apgūstot klientu apkalpošanas, komercdarbības, datortehnikas, elektrotehnikas un  programmēšanas darba jomu zināšanas. Izglītojamiem tika sniegta iespēja apgūt profesionālās zināšanas dažādos uzņēmumos, pilnveidot  komunikācijas un pašprezentācijas prasmes, kā arī attīstīt valodu zināšanas.

Brīvajā laikā izglītojamie iepazinās ar Belostokas pilsētu un tās ievērojamākajām apskates vietām: pilsētas centrs, Broņicku pils un dārzs, zinātņu un inovāciju centrs “Epi-Centrum”. Reģionālos ēdienus izglītojamie baudīja restorānā Soodi Pierogarnia. Atpūsties un jautri pavadīt laiku izglītojamie varēja, apmeklējot sporta zāli, boulingu.

Šī mobilitāte dāvāja unikālu pieredzi iepazīties ar citas valsts kultūru, vēsturi, kā arī iegūt starptautiskās prakses pieredzi.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu “Profesionālo prasmju pilnveide tehnoloģiju jomā” (Nr. 2023-1-LV01-KA121-VET-000114313) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Informāciju sagatavoja profesionālās izglītības skolotājs Kirils Ļebedevs un izglītības psiholoģe Alisa Žuravļova