Tehnikuma bibliotēka piedāvā plašu un daudzveidīgu pavārgrāmatu izstādi

Pavārgrāmatas gadsimtu gaitā ir piedzīvojušas milzīgas izmaiņas: no 4000 gadus vecas Babilonā atrastās ēst gatavošanas pamācības uz māla plāksnītes līdz mūsdienu recepšu krājumiem internetvietnēs. Neskatoties uz to, ka dzīvojam laikmetā, kad lielākā daļa saimnieču gatavošanu apgūst ar televīzijas kulinārijas šovu un interneta blogeru palīdzību, joprojām pieprasītas ir arī tradicionālās pavārgrāmatas papīra formā. Tehnikuma bibliotēka piedāvā plašu un daudzveidīgu pavārgrāmatu izstādi no bijušās Daugavpils  Tirdzniecības profesionālās vidusskolas bagātīgajiem krājumiem.

Izstāde sastāv no vairākām sadaļām:

  • Slavenību pavārgrāmatas iepazīstina ar Latvijā un pasaulē pazīstamu personību recepšu krājumiem. Egils Zariņš, Monika Zīle, Džeims Olivers, Lolita Neimane, Ilze Jurkāne apkopojuši savas ēdienu receptes bagātīgi ilustrētos izdevumos, pievienojot klāt ar kulināriju saistītus pastāstus, atmiņu lauskas un humora piedevu.
  • Otrajā izstādes sadaļā  ir pārstāvēta nacionālā virtuve: sākot ar latviešu un latgaliešu tradicionālo kulināriju, populārajiem Francijas un  Itālijas ēdieniem līdz pat eksotiskajām  Āzijas, Latīņamerikas un Āfrikas tautu virtuvēm.
  • Trešā sadaļa atspoguļo aktuālākās tendences mūsdienu kulinārijā: sezonas virtuve, kulinārijas psiholoģija, veselīgs uzturs, ātri pagatavojams ēdiens.

Paēdis cilvēks ir mierīgs un harmonisks, tāpēc gatavojot ēst domāsim labas domas un darīsim to ar prieku un bez steigas.

Informāciju sagatavojusi DTTT bibliotekāre Ināra Bārtule