Izeja no komforta zonas: diskusija un mentorings “Mans uzņēmējdarbības ceļš Latgalē”

2024. gada 17. aprīlī divdesmit seši mūsu tehnikuma audzēkņi kopā ar pasniedzējiem Anželiku Dorofejevu, Oļegu Porieti un Sergeju Bogatkeviču projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” (akronīms: UAP Latgale) ietvaros piedalījās diskusijas un mentoringa pasākumā “Mans uzņēmējdarbības ceļš Latgalē”.

Pasākums rīkots ar mērķi veicināt Latgales jauniešu motivāciju, interesi uzsākt uzņēmējdarbību Latgalē. Pasākuma mērķauditorija: Latgales  augstāko izglītības iestāžu studenti un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi. Prieks, ka mūsu “delegācija” bija vislielākā apmeklētēju vidū.

Diskusijas laikā eksperti – Arturs Korņējevs (SIA Threecube), Dāvis Benefelds (Helve Biznesa procesu analītiķis) un Andrejs Zelčs (LIAA pārstāvniecības Daugavpilī vadītājs) apsprieda personīgo resursus uzņēmējdarbības uzsākšanai, uzņēmējdarbības uzsākšanas un attīstīšanas jautājumus Latgales reģionā, kā arī inovatīvu ideju attīstību Latvijas tirgū.

Pēc viņu domām, ekonomika nekad nebūs ideāla un, protams, to stāvokli jāņem vērā, bet, ja cilvēkam ir vēlme uzsākt uzņēmējdarbību, iespējas vienmēr ir. Ja tu esi atklāts, ja gatavs iziet no komforta zonas, mācīties, izklausīt padomus, komunicēt, atrast domubiedrus un sadarboties komandā, viss izdosies, un mums ir piemēri.

Ar tādu iedvesmojošu sākumu dalībnieki devās uz mentoringu, kurā, strādājot komandās ar mentoru vadībā, dabūja atbildes uz jautājumiem “Vai es varu būt uzņēmējs?”, “Kādi varētu būt digitāli projektu vadības risinājumi uzņēmējdarbībā?” un vissarežģītākais – “Ir ideja, ko tālāk?”

Paldies, ekspertiem – mentoriem, diskusijas moderatorei Elizabetei Križanovskai, organizatoriem – Rutai Priedei un Mudītei Kiseļovai par neaizmirstamu pasākumu.

Pasākums tiek rīkots Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014. – 2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros. Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!”

Informāciju sagatavoja pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs