Karjeras attīstības atbalsta pasākums “Ēnu diena 2024”

Ēnu diena – ir unikāla iespēja padarīt savu sapni par mērķi, iepazīt dažādu profesiju pārstāvju darba ikdienu, pārbaudīt savu profesionālo piemērotību un ar to precizēt savu nākotnes tēlu.

Šogad tādu unikālu iespēju izmantoja deviņi Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma izglītojamie. Diemžēl, vēl vienam nedaudz patraucēja miegs. Bet ceram, ka viss izdosies nākamgad.

Starp dalībniekiem mums tradicionāli ir interese par darbu Valsts policijā. Un šogad 3.kursa mācību programmas “Klientu apkalpošanas speciālists” izglītojamā Viktorija Kuzmicka ēnoja Valsts policijas Dienvidlatgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas inspektoru. Pēc Ēnu dienas Viktorija bija ļoti iedvesmota par iedziļināšanos izmeklēšanas procesos, pirkstu nospiedumu ņemšanas procedūru, dažādiem ieročiem, droniem, modernām novērošanās tehnoloģijām.

Divi topošie viesmīlības pakalpojumu speciālisti Prohors Kapustins un Santa Gedroica (K/V-11) organizēja sev viesnīcu tūri. Prohors ēnoja rezervāciju nodaļas vadītāju viesnīcā Mogotel, bet Santa uz dažām stundām pamēģināja sevi restorāna vadītāja lomā Wellton Riverside Hotel & Spa.

Pirmkursniece Margarita Sauleviča (LD-11) jūtas droši dažādās virsotnēs un nekautrējās savā izvēlē. Margarita ēnoja  Biznesa attīstības vadītāju uzņēmumā SIA Robert Bosch.

Artjoms Opekunovs no Pv/VV/VsmV-11 grupas apmeklēja MICHELIN ceļvedī iekļautu  restorānu “FERMA”, kurā ēnoja bārmeni. Artjomam jau ir nopietna darba pieredze, bet viņš arī bija iedvesmots ar restorāna “FERMA” līmeni.

Visaktīvakā Ēnu dienas grupa ir loģistikas darbinieku otrā kursa izglītojamie. Daži domā, ka viss atkarīgs no šis grupas audzēkņu aktīvās dzīves pozīcijas, citi atzīmēja klases audzinātājas Nataļjas Žemčugovas burvju vārdu lomu audzēkņu motivācijā. Tā vai citādi četri LD-21 grupas izglītojamie pārbaudīja savus karjeras ceļu vīzijas. Roberts Peirāgs un Artjoms Kolosovskis ēnoja Loģistikas speciālistu un Vecāko loģistikas speciālistu uzņēmumā SIA „MSC Shared Service Center Riga”. Bet meitenes – Sofija Semjonova un Amālija Urbanoviča – ēnoja Loģistikas speciālistu uzņēmumā SIA „Vervo”. Ēnotājiem izdevās papildināt savas zināšanas par nozares attīstības perspektīvām, individuāli parunāt ar saviem topošajiem kolēģiem, uzzināt dažus profesionāla rakstura noslēpumus un paradīt sevi kā topošos speciālistus.

Paldies dalībniekiem par iniciatīvu un drosmi! Paldies uzņēmumu pārstāvjiem par aizraujošu pasākumu, par jūsu viesmīlību un kaislīgu attieksmi pret savu profesiju!

Informāciju sagatavoja pedagogs karjeras konsultants Sergejs Bogatkevičs