Tehnikumā atzīmēta Eiropas diena

Ik gadu 9.maijā Eiropas Savienības dalībvalstis atzīmē Eiropas dienu jeb Eiropas dzimšanas dienu, kas ir veltīta mieram un vienotībai Eiropā.

Pirms 74 gadiem tika izveidots pamats pašreizējai Eiropas Savienībai! 1950. gada 9. maijā Robērs Šūmanis nāca klajā ar Šūmaņa deklarāciju, kurā tika ierosināts izveidot Eiropas Ogļu un tērauda kopienu. Kopienas mērķis bija veicināt sadarbību, valstīm apvienojot savu akmeņogļu un tērauda ražošanu, kas mainītu pasaules karu plosītā Eiropas reģionu likteni. Šī bija pirmā pārnacionālā Eiropas institūcija, kura beigās kļuva par mūsdienu Eiropas Savienību.

Šajā dienā mūsu tehnikumā jau par tradīciju ir kļuvusi “Eiropas eksāmena” rakstīšana. “Eiropas eksāmens” ir tiešsaistes tests, kurā, atzīmējot Eiropas dienu, Eiropas Komisija aicina piedalīties jau septīto gadu un atraktīvā veidā pārbaudīt un paplašināt savas zināšanas par Eiropas Savienību. Šogad “Eiropas eksāmens” notika 7., 8. un 9. maijā tīmekļa vietnē www.esmaja.lv/. Katru gadu visa Latvijā eksāmenu kārto ap 40000 dalībnieki.

Mūsu tehnikumā šogad eksāmenu nokārtojuši ap 200 otrā kursa izglītojamo. Paldies visiem par dalību eksāmenā, savukārt skolotājiem N. Žemčugovai, A. Kočmarjovai, J. Krupskim par audzēkņu sagatavošanu.

Informāciju sagatavoja skolotājs Jevgeņijs Krupskis