Tehnikuma bibliotēka aicina iepazīties ar grāmatu jaunieguvumiem par psiholoģijas un saskarsmes jautājumiem, kā arī daiļliteratūru.

Izdevums “Digitālā bērnība” sniedz plašu skatījumu uz digitālo laikmetu un tā ietekmi uz bērnību, meklē atbildi uz jautājumu: ko nozīmē būt bērnam digitālajā laikmetā? Grāmata “Apbrīnojamās pusaudža smadzenes”palīdzēs vecākiem izprast un uzaudzināt savu pusaudzi, ieturot reālistisku skatu uz ­šodienas izaicinājumiem. Š.Beglija darbā “Prāta treniņš” apkopoti jaunākie zinātnes atklājumi par cilvēka spēju pārveidot savas smadzenes un mainīt sevi. Ž.Rojas monogrāfija “Ergonomika darbā ar digitālajām ierīcēm” sniedz praktiskus padomus ergonomiskiem risinājumiem mācoties vai strādājot ar digitālajām ierīcēm attālināti vai klātienē. Saskarsmes tēmai veltīts Jolantas Derkevicas-Pilskungas darbs “Komunikācija” un Edmunda Apsalona “Konstruktīvā komunikācija”. Grāmatas atspoguļo mūsdienu komunikācijas būtību: vienam tie ir ieraksti sociālajos tīklos, citam – sadarbība ar medijiem, vēl kādam – mākslīgais intelekts.

Bibliotēkas krājums papildināts ar latviešu rakstnieku jauniem un ne tik jauniem romāniem: Ingas Ābeles “Paisums”, Andras Manfeldes “Vilcēni”, Laimas Kotas “Mana turku kafija”, Noras Ikstenas “Ūdens mirdzēšana” un “Jõna”, Lauras Vinogradovas jaunatnes romāns “Vārnas”. Neparasts dokumentālās publicistikas paraugs ir Jāņa Joņeva darbs “Pazudis”.Grāmatas pamatā ir pazudušu dzīvnieku sludinājumi. Tas ir ilustrēts stāsts par nesavtīgu mīlestību, par cilvēku attiecībām ar dzīvniekiem un pilsētvidi. Cilvēka un kaķa līdzāspastāvēšanas problēmām veltīta B.Kaponi instrukcija kaķiem “Kā pieradināt cilvēku” un G.Služiteļa ironiskais romāns “Savēlija dienas”.

Tuvojas vasara – brīvdienu un atvaļinājumu laiks, un ikvienam lieti noderēs kāda izklaides grāmata no tehnikuma bibliotēkas krājuma.

Informāciju sagatavoja DTTT bibliotekāre Ināra Bārtule