Tehnikuma izglītojamie kopā ar skolotāju izstrādā mākslīgā intelekta botu

Jau rīt, 18.maijā, mūsu tehnikuma DT un EM grupu izglītojamie piedalīsies Rīgas Tehniskās universitātes robotikas sacensībās “Jaunais elektroniķis 2024”.

Iepazīstinām – BiMO AI Bot, mākslīga intelekta bots, kuru izveidoja profesionālās izglītības skolotājs Kirils Ļebedevs kopā ar izglītojamajiem vienai no robotikas čempionāta disciplīnam. Bots izmanto GPT-4 Turbo modeli, kā arī tajā ir integrēti daži plagini, lai paplāšinātu bota funkconalitāti. BiMO AI spēj diezgan precīzi atbildēt uz uzdotājiem jautājumiem, meklēt informāciju internetā, strādāt ar Google Calendar un Outlook Calendar, spēj izveidot maršrutus, izmantojot Google maps, ģenerēt attēlus pēc lietotāja pieprasījumiem, meklēt attēlus internetā, uzrakstīt kodu pēc lietotāja noteiktiem kritērijiem, pārveidot PDF failus teksta formātā un otrādi, spēj izņemt tekstu no attēla izmantojot OCR tehnoloģiju, sniegt informāciju par aktuālajiem laikapstākļiem un vēl daudz ko citu. BiMO AI atpazīst pieprasījumus dažādās valodās. DT grupu izglītojamie jau aktīvi testē botu.

Pieprasījuma piemērs, kurš tika izmantots lai ģenerētu attēlu: “Ģenerējiet attēlu augstā izšķirtspējā, izmantojot šādu uzvedni: aizvēsturiskā planēta Zeme pirms pirmā cilvēka parādīšanās. Attēlot tā laika dabu, kas piepildīta ar dažādiem aizvēsturiskiem augiem un dzīvniekiem.”

Zemāk apskatāmi dažādi BiMO AI veikumi! Novēlam veiksmi un panākumus rītdienas sacensībās!