Izglītojamo kultūrvēsturiskā pieredze: Āraišu ezerpils un Cēsu pils apmeklējums

2024.gada 21.maijā programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros LD-21, AE-21, V-16 grupu izglītojamie devās iepazīt Cēsu pili un Āraišu ezerpili. Āraišu ezerpils ir unikāla vieta Latvijā, tā ir vienīgā 8./9.–10. gadsimta nocietinātas dzīvesvietas rekonstrukcija Eiropā.

Āraišu arheoloģiskais parks piedāvāja lielisku iespēju izzināt, kā dzīvojuši mūsu senči, kā tie ģērbušies, kā arī tika rastas atbildes uz jautājumiem: kāpēc ir nogrimusi ezerpils un kā tā tika atjaunota.

Savukārt Cēsu pilī izglītojamie uzzināja daudz interesantu vēsturisku faktu, uzkāpa tornī, apskatīja meistaru viesistabu – unikālu 16. gadsimta interjeru ar greznu zvaigžņotu velvi. No torņa paveras iespaidīgs skats uz citām pilsdrupu daļām, stacijas laukumiem, pils parku un pilsētu.

Kopā ar izglītojamajiem devās arī skolotājas J.Merņaka, N.Žemčugova, A.Lazuko, M.Vasiļevska.

Programmas “Latvijas skolas soma” pasākumi tiek organizēti, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātinātu izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, sniedzot informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem un kultūras laikmetīgajām izpausmēm.

Informāciju sagatavoja LD-21 grupas audzinātāja Nataļja Žemčugova