Tehnikuma izglītojamie izzināja muižu, ko sauc par Latgales mūzu

2024.gada 23.maijā, pateicoties programmai “Latvijas skolas soma”, tehnikuma izglītojamie no grupām P-11 un DT-31 devās iepazīt Latgales mūzu – tā sauc Lūznavas muižu, kas atrodas Rēzeknes novadā.

Lūznavas muižu sauc Latgales jūgendstila pērli, kas 20. gadsimta sākumā celta kā vieta mākslai un mūzikai. Tā piedzīvoja vairākus vēsturiskus posmus, kļūstot par skolu, kara štābu, atkal skolu, pagasta pārvaldi un bibliotēku. Sākot ar 2015. gadu, Lūznavas muiža atdzimusi no jauna, lai iedvesmotu un kļūtu par īsto vietu, kur mīt MŪZA. Pašlaik te notiek izstādes, deju balles, konferences, ekskursijas. Par to, kas cēla, kas attīstīja, kādi mīti mājo šajā muižā, un vēl daudz ko citu tehnikuma izglītojamajiem stāstīja gide Svetlana.

Pēc tam izglītojamajiem tika piedāvāts iepazīties ar Lūznavas muižas telpām un āra teritoriju, piedaloties izzinošā aktivitātē ar darba lapām. Visi veiksmīgi tika galā ar uzdevumiem un nesteidzoties devās apskatīt muižas teritoriju, kur aug neparasts bērzs ar 12 stumbriem, kur ir skaisti dīķi, kur ir Lūznavas muižas jaunavas skulptūra un vēl dažādi interesanti objekti. Izpētot šo brīnišķīgo Latgales vietu, paplašinot zināšanas par Lūznavas muižu, pavadot laiku labā kompānijā, visi devās uz Daugavpili.

Informāciju sagatavoja P-11 grupas audzinātāja Valentīna Zinovjeva