ErasmusPro pieredze Belostokā, Polijā

No 2024. gada 12. februāra līdz 18. maijam četri Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma izglītojamie piedalījās ilgtermiņa mācību praksē (ErasmusPro) Erasmus+ programmas projektā “Profesionālās kvalifikācijas pilnveide nākotnes izglītībā” (Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000059221) Polijā, Belostokā. Divi KS-41 grupas un divi PR-41 grupas izglītojamie strādāja dažādu nozaru uzņēmumos, kur trīs mēnešu garumā viņi apguva klientu apkalpošanas un programmēšanas darba zināšanas un praktiskās iemaņas.

Šīs mobilitātes laikā izglītojamajiem bija iespēja padziļināt savas profesionālās zināšanas un pilnveidot komunikācijas un pašprezentācijas prasmes, kā arī attīstīt valodu zināšanas, kas ir ļoti svarīgi mūsdienu globālajā darba tirgū. Brīvajos brīžos izglītojamie aktīvi iepazina Belostokas kultūru un apkārtni. Viņi apmeklēja Belovežas nacionālo parku un ievērojamākās pilsētas vietas, piemēram, pilsētas centru, Broņicku pili un dārzu, kā arī zinātņu un inovāciju centru “Epi-Centrum”.

Papildus tam izglītojamie apmeklēja kultūras pasākumu Juwenalia 2024 – tas ir studentu festivāls Belostokā, kas sniedza iespēju iepazīt poļu studentu dzīvi un kultūru. Viņi arī izbaudīja brīvo laiku bezmaksas zooparkā “Akcent ZOO” un atpūtās Dojlidy pludmalē. Sporta aktivitātes un izklaides iespējas tika izmantotas, apmeklējot sporta zāli un boulingu, kur varēja gan atpūsties, gan jautri pavadīt laiku.

Šī mobilitāte sniedza unikālu pieredzi, ļaujot izglītojamajiem iepazīt citas valsts kultūru un vēsturi, kā arī iegūt starptautisko prakses pieredzi, kas ir nenovērtējama turpmākajās profesionālajās gaitās.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Erasmus+ programmā īstenoto profesionālās izglītības sektora projektu „Profesionālās kvalifikācijas pilnveide nākotnes izglītībā ” (Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000059221) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+ un programmas mājaslapā www.erasmusplus.lv.