Komandu orientēšanās spēle “Tūkstošgadu stāsts”

2024.gada 30.maijā Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma izglītojamie programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros devās izglītojošā ekskursijā uz Turaidas muzejrezervātu, lai piedalītos komandu orientēšanās spēlē “Tūkstošgadu stāsts”.

Izglītojošā pasākuma mērķis bija bagātināt, veidot aizraujošāku mācību procesu un paplašināt zināšanas par īpaši aizsargājamajiem kultūras pieminekļiem Latvijā.

Orientēšanās spēles laikā izglītojamajiem nācās izpildīt 14 dažādus teorētiskos uzdevumu un praktiski sameklēt 14 kontrolpunktus, kuros bija iespējams atrasts atbilde.

Pavadot laiku Turaidas muzejrezervātā, izglītojamie uzzināja leģendu par Turaidas Rozi, kurā gadā ir celta viena no vecākajām koka baznīcām Latvijā, kādas zivis audzēja Turaidas muižas dīķos, kāda ir šaujampulvera recepte, no kā izgatavoja “zirgu deķus”, kādas spēles spēlēja pils sargi 13.-16.gadsimtā un vēl daudz interesantus faktus.

Spēles noslēgumā visas atbildes tika izvērtētas un izdalīti diplomi, gan par aktīvu dalību, gan diplomi par iegūtām 1. – 3.vietām. Apsveicam komandu “Našķi” (21,5 punkti) ar iegūto 1.vietu! Lepojamies ar komandu “Zvejnieki”, kuru rezultāts bija 27 no 28 punktiem, iegūta 1.vieta un tehnikuma absolūto uzvarētāju tituls!

Paldies programmai “Latvijas skolas soma” par sniegto iespēju, šī spēle tiešām bija labs veids kā vienlaikus iepazīt Latvijas vēsturi un atraktīvi pavadīt laiku muzejā (https://www.turaida-muzejs.lv/ )!

Ekskursijā un kopā piedzīvojumā ar izglītojamajiem devās arī tehnikuma darbinieki S.Bogatkevičs, R.Sardiko, N.Ņikitina un A.Paškeviča. Paldies visiem par kopā būšanu, fotogrāfijām un saturīgi pavadītu laiku!

Programmas “Latvijas skolas soma” pasākumi tiek organizēti, lai veicinātu izglītojamo izpratni par vērtībām un tikumiem, bagātinātu izglītojamo kultūrvēsturisko pieredzi, sniedzot informāciju par Latvijas kultūras vērtībām, krājumiem un kultūras laikmetīgajām izpausmēm.

DTTT izglītības metodiķe Angelika Paškeviča