Daugavpils pilsētās svētku gājiens un “Izglītības pilsētiņas” pasākums 

No 2024.gada 31.maija līdz 2.jūnijam Daugavpils pilsēta ar vērienu nosvinēja savu 749. dzimšanas dienu, kuras ietvaros – 1.jūnijā, mūsu tehnikums piedalījās tradicionālajā svētku gājienā un pasākumā “Izglītības pilsētiņa”.

Krāšņajā svētku gājienā, sveicinādami pilsētas iedzīvotājus, piedalījās tehnikuma izglītojamie, skolotāji un pedagoģiskie darbinieki. Tikmēr “Izglītības pilsētiņā” laipni sagaidīja ikvienu interesentu topošie atjaunojamās enerģētikas tehniķi, elektrotehniķi, tērpu izgatavošanas un stila speciālisti, frizieri, konditori, viesmīļi, kā arī attiecīgās nozares profesionālās izglītības skolotāji. Apmeklētāji pārbaudīja savu atjautību un zināšanas jautājumos, kas skar pavāru, konditoru un viesmīļu profesionālo darbību. Pareizas atbildes gadījumā ikviens saņēma saldu pārsteiguma balvu no konditoriem un atspirdzinošu dzērienu no viesmīļiem.

Savukārt elektrotehniķi piedāvāja izpildīt slēgtās montāžas shēmu (analogs mājokļos esošajām shēmām), bet atjaunojamās enerģētikas tehniķi demonstrēja miniatūro saules paneļa maketu. Radoši izpaudās arī tērpu izgatavošanas un stila speciālisti, kuri darināja skaistus un smalkus auduma izstrādājumus.