![](https://www.dttt.lv/wp-content/uploads/2024/05/tradicionalo_zupu_img.jpg)
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organize semināru
“Tradicionālo zupu jauni risinājumi”
Semināra ilgums – 4 stundas (praktiskās nodarbības 4 stundas 1.labaratorijā)
22. vai 23. Maijā, plkst. 16.30-19.10
Miera ielā 57, Daugavpilī
Nodarbību tēmas:
- Buljonu nozīme un lietošana ēdienu gatavošanā
- Buljonu veidi (kaulu, gaļas, zivju, dārzeņu) , receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
- Nedzidrās zupas (kāpostu, biešu, gurķu, kartupeļu), receptūras, gatavošanas īpatnības, pasniegšana, kvalitātes prasības.
- Zupu pasniegšanas noteikumi un noformēšanas kārtība.
- Zupu iedalījums un vispārējie gatavošanas noteikumi.
Nodarbības vadīs DTTT skolotāja Nonna Akopova
Kursi tiks organizēti tikai salasot noteiktu skaitu – 12 dalībniekus
Pieteikties kursiem elektroniski līdz 20.05.2024. plkst. 10.00
Noslēgumā dalībniekiem tiek izsniegta apliecība
Katra kursa dalībnieka maksa par kursiem – 21.80 EUR
BANKAS REKVIZĪTI:
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404
Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340
PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340
Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B
Valsts kase, kods TRELLV22
Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālo izglītību, par kursiem
![](https://www.dttt.lv/wp-content/uploads/2024/05/merces.jpg)
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organize semināru
“Mērces”
13. jūnijā plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT skolotāja Nonna Akopova
Nodarbību tēmas:
- Mērču nozīme uzturā un iedalījums.
- Pamatu izejvielu sagatavošana mērcēm.
- Baltās pamatmērces un atvasināto mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
- Brūnās pamatmērces un atvasināto mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
- Krējuma un piena mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
- Aukstās mērces (eļļas – etiķa maisījumi, marinādes, sviesta maisījumi) receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības. Mērču pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un saskaņošana pie ēdieniem.
Kursi tiks organizēti tikai salasot noteiktu skaitu – 12 dalībniekus.
Pieteikties kursiem iespējams elektroniski līdz 10. jūnijam plkst.10.00.
Pēc semināra tiek izsniegta apliecība par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Pieteikuma anketa: https://forms.office.com/e/XV1FDLHL0x
Katra kursa dalībnieka maksa par kursiem 21.80 eiro.
Rekvizīti:
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404
Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340
PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340
Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B
Valsts kase, kods TRELLV22
Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālo izglītību kursiem Mērces
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv