Neformālā izglītība

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organize semināru
“Tradicionālo zupu jauni risinājumi”

Semināra ilgums – 4 stundas (praktiskās nodarbības 4 stundas 1.labaratorijā)

22. vai 23. Maijā, plkst. 16.30-19.10

Miera ielā 57, Daugavpilī  

Nodarbību tēmas:

  • Buljonu nozīme un lietošana ēdienu gatavošanā
  • Buljonu veidi (kaulu, gaļas, zivju, dārzeņu) , receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
  • Nedzidrās zupas (kāpostu, biešu, gurķu, kartupeļu), receptūras, gatavošanas īpatnības, pasniegšana, kvalitātes prasības.
  • Zupu pasniegšanas noteikumi un noformēšanas kārtība.
  • Zupu iedalījums un vispārējie gatavošanas noteikumi.

Nodarbības vadīs DTTT skolotāja Nonna Akopova

Kursi tiks organizēti tikai salasot noteiktu skaitu – 12 dalībniekus 

Pieteikties kursiem elektroniski līdz 20.05.2024. plkst. 10.00

Noslēgumā dalībniekiem tiek izsniegta apliecība

Katra kursa dalībnieka maksa par kursiem – 21.80 EUR


BANKAS REKVIZĪTI:

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums

Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404

Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340

PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340

Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B

Valsts kase, kods TRELLV22


Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālo izglītību, par kursiem

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organize semināru
“Mērces”

13. jūnijā plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT skolotāja Nonna Akopova

Nodarbību tēmas:

  • Mērču nozīme uzturā un iedalījums.
  • Pamatu izejvielu sagatavošana mērcēm. 
  • Baltās pamatmērces un atvasināto mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
  • Brūnās pamatmērces un atvasināto mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
  • Krējuma un piena mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
  • Aukstās mērces (eļļas – etiķa maisījumi, marinādes, sviesta maisījumi) receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības. Mērču pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un saskaņošana pie ēdieniem.


Kursi tiks organizēti tikai salasot noteiktu skaitu – 12 dalībniekus.
Pieteikties kursiem iespējams elektroniski līdz 10. jūnijam plkst.10.00.
Pēc semināra tiek izsniegta apliecība par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Pieteikuma anketa: https://forms.office.com/e/XV1FDLHL0x

Katra kursa dalībnieka maksa par kursiem 21.80 eiro.

Rekvizīti:
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums

Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404

Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340

PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340

Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B

Valsts kase, kods TRELLV22


Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālo izglītību kursiem Mērces

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv