Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organize semināru
“Tradicionālo zupu jauni risinājumi”
Semināra ilgums – 4 stundas (praktiskās nodarbības 4 stundas 1.labaratorijā)
22. vai 23. Maijā, plkst. 16.30-19.10
Miera ielā 57, Daugavpilī
Nodarbību tēmas:
- Buljonu nozīme un lietošana ēdienu gatavošanā
- Buljonu veidi (kaulu, gaļas, zivju, dārzeņu) , receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
- Nedzidrās zupas (kāpostu, biešu, gurķu, kartupeļu), receptūras, gatavošanas īpatnības, pasniegšana, kvalitātes prasības.
- Zupu pasniegšanas noteikumi un noformēšanas kārtība.
- Zupu iedalījums un vispārējie gatavošanas noteikumi.
Nodarbības vadīs DTTT skolotāja Nonna Akopova
Kursi tiks organizēti tikai salasot noteiktu skaitu – 12 dalībniekus
Pieteikties kursiem elektroniski līdz 20.05.2024. plkst. 10.00
Noslēgumā dalībniekiem tiek izsniegta apliecība
Katra kursa dalībnieka maksa par kursiem – 21.80 EUR
BANKAS REKVIZĪTI:
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404
Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340
PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340
Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B
Valsts kase, kods TRELLV22
Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālo izglītību, par kursiem
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organize semināru
“Mērces”
13. jūnijā plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT skolotāja Nonna Akopova
Nodarbību tēmas:
- Mērču nozīme uzturā un iedalījums.
- Pamatu izejvielu sagatavošana mērcēm.
- Baltās pamatmērces un atvasināto mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
- Brūnās pamatmērces un atvasināto mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
- Krējuma un piena mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
- Aukstās mērces (eļļas – etiķa maisījumi, marinādes, sviesta maisījumi) receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības. Mērču pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un saskaņošana pie ēdieniem.
Kursi tiks organizēti tikai salasot noteiktu skaitu – 12 dalībniekus.
Pieteikties kursiem iespējams elektroniski līdz 10. jūnijam plkst.10.00.
Pēc semināra tiek izsniegta apliecība par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Pieteikuma anketa: https://forms.office.com/e/XV1FDLHL0x
Katra kursa dalībnieka maksa par kursiem 21.80 eiro.
Rekvizīti:
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404
Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340
PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340
Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B
Valsts kase, kods TRELLV22
Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālo izglītību kursiem Mērces
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv