
Rudens nav tikai dzeltenās lapas un lietus. Rudens – tas ir ābolu laiks. Vietējais, tradicionālais produkts, kas bieži vien nav novērtēts pa īstam.
Šī gada 10. oktobrī tehnikuma Mieras ielas korpusā norisinājās “Ābolu diena”. Pasākums bija veltīts ābolam – bagātam ar vitamīniem, uzturvielām un daudzveidīgām garšu notīm. Tehnikuma pavāru un konditoru grupu izglītojamie kopā ar skolotājiem pagatavoja ēdienus, kuros galvenā sastāvdaļa ir ābols – tradicionālais ābolu kompots, ābolu pīrāgs, zefīrs, sambuks, ābolu čipsi un ,protams, ievārījums. Lielā starpbrīža laikā visi pagatavotie ēdieni bija pieejami degustācijai. Izglītojamie ar skolotājiem parūpējās arī par atbilstošu tematiskā galda noformējumu un sniedza informāciju par ābolu nozīmi pilnvērtīgajā uzturā.
Lielu pateicību izsakām pavāru un konditoru grupu pedagogiem par iniciatīvu pasākuma plānošanā un realizācijā. Īpašs paldies Svetlanai Beļakovai, Jeļenai Jurtajevai un Innai Barkovai par ieguldīto darbu! Lai visiem garšo āboli!
Rakstu sagatavoja profesionālās izglītības pedagogs Inese Šuļina