No 2024.gada 4. novembra līdz 8. novembrim, pateicoties Tūrisma NMA pedagogu iniciatīvai, tehnikumā tika novadīta “Ķirbju nedēļa”. Tās mērķis bija parādīt ķirbi, kā produktu, kuru var izmantot daudzveidīgi – ēdienos, dzērienos, servēšanā un telpu dekorēšanā. Ķirbis var iedvesmot uz radošumu un pārsteigt ar tā izmantošanas variantiem.
Ķirbju nedēļas ietvaros katru dienu tehnikuma sociālajos tīklos tika publicēti īsi videosižeti, kuru galvenais varonis bija ķirbis. Pirmdiena sākās ar neticami garšīgā un estētiski noformētā pildītā ķirbja ēdiena video ar aptauju – vai tehnikuma sociālo tīklu sekotāji vēlas uzzināt kā šo ēdienu pagatavot. Reakcija parādīja lielu ieinteresētību, tādēļ ķirbju nedēļa noslēdzās ar solītās receptes publikāciju. Tāpat tika publicēti video par ķirbju kapučīno gatavošanu, ķirbju tematiskās tējas galda klāšanu, dekoratīvā ķirbju spilvena veidošanu un ķirbju smūtija gatavošanu.
Papildus aktivitātēm sociālajos tīklos, pavāru un konditoru specialitāšu audzēkņi nodarbību laikā veidoja informatīvus plakātus par ķirbju uzturvērtību un kulināro izmantošanu. Laboratorijas darbos gatavoja ēdienus un konditorejas izstrādājumus izmantojot ķirbi kā izejvielu. Tika gatavota ķirbju zupa ar ķirbju sēkliņām, torte ar ķirbju- ābolu biskvītu, ķirbju zefīra konfektes un pīrāgs ar biezpiena – ķirbju – ābolu pildījumu.
Paldies visiem iesaistītajiem pedagogiem par idejām un to realizēšanu!
Rakstu sagatavoja prof. izglītības skolotāja I. Šuļina