2024.gada 20. un 22.novembrī Miera ielas mācību korpusā pulcējās profesionālās izglītības skolotāji no dažādām izglītības iestādēm, lai piedalītos seminārā “Bioloģiskie (eko) produkti konditorejā”. Šis pasākums bija vērtīgs gan profesionālās kompetences pilnveidei, gan savstarpējai pieredzes apmaiņai, akcentējot inovācijas un zaļo prasmju integrāciju mācību procesā.
Semināra dalībnieki aktīvi apguva jaunas tehnikas, piemēram:
• plaucētās mīklas kūku (Šu) veidošanu,
• smalko krakelīna pagatavošanu ar smilšu mīklas tehnoloģijām,
• ogu-augļu pusfabrikāta “konfi” izstrādi, izmantojot dabīgus un bioloģiskus produktus.
Praktisko nodarbību laikā tika izcelts bioloģisko sastāvdaļu pielietojums konditorejā, mūsdienīgas tehnikas un jauni risinājumi, lai veicinātu ilgtspējīgu un inovatīvu pieeju ēdienu gatavošanā. Šī zināšanu pārnese ne tikai bagātināja pedagogu profesionālās iemaņas, bet arī sniedza jaunu skatījumu uz zaļo prasmju ieviešanu izglītības programmu saturā.
Sirsnīgs paldies skolotājai Svetlanai Beļakovai, kura ar profesionalitāti, aizrautību un radošumu vadīja šo semināru!
Liels paldies arī semināra dalībniekiem – profesionālās izglītības skolotājiem, kuri aktīvi līdzdarbojās, dalījās savās zināšanās un sniedza jaunas idejas.
Lai iegūtās prasmes un zināšanas iedvesmo turpmākajā darbā!