
Lieldienās, kad tradicionāli svinam gaismas uzvaru pār tumsu, ir svarīgi ģimenei pulcēties pie svētku galda. Lieldienās daudzās ģimenēs iegājies svētku galdā celt no slāvu tautām aizgūto pashu un kuliču. Lieldienu biezpiena desertam – pashai ir dažādi varianti, bet kopumā var izdalīt divu veidu pashas – nevārīto un vārīto. Tāpat kā pasha, arī kuličs ir klasisks Lieldienu deserts. Tas garšos tiem, kuriem pie sirds iet kēkss, jo kuliča garša un pagatavošana ir līdzīga. Tehnikuma bibliotēkā varat apskatīt izstādi “Skaisti un gardi deserti Lieldienu galdam”, kur piedāvājam iepazīt arī citu tautu tradicionālo Lieldienu gardumu receptes: poļu mazureku, Lieldienu olu vainagu, tradicionālās Krusta maizītes, angļu Lieldienu cepumus, Lieldienu fokaču. Nāc, lasi un iepazīsties ar desertiem, kurus baudīt Lieldienās. Uzbur pavasarīgu svētku noskaņu, jo saldumu un svētku sajūtas nekad nevar būt par daudz.
Sagatavoja DTTT bibliotekāre Ināra Bārtule