Latviskais kulinārais mantojums dienesta viesnīcā

29. aprīlī Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma dienesta viesnīcā notika rupjmaizes kārtojuma meistarklase. Tas ir vienkāršs deserts ar rudzu maizes, putukrējuma un ievārījuma kārtām, kas nenoliedzami ir pieskaitāms pie latviskā kulinārā mantojuma.

Meistarklase notika Valsts svētku noskaņās, pirms jaunieši dodas garajās brīvdienās, kurās 1. maijā svinēsim Darba svētkus un Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas dienu, bet 4. maijā – Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, ko saucam arī par Baltā galdauta svētkiem.

Meistarklases laikā jaunieši uzzināja kārtojuma recepti, paši iesaistījās gatavošanā un daudzi atzina, ka deserts garšo labāk, kā viņi bija gaidījuši. Par to liecināja arī rinda, kas izveidojās pēc papildporcijām.

Pasākumu organizēja dienesta viesnīcas skolotāji Anita Lipska, Nataļja Ņikitina un Valērijs Šakels.