Garšu un prasmju ceļojums Preiļos – no siera gatavošanas noslēpumiem līdz kūku dekorēšanas mākslai

Šodien, 25. septembrī, K-41 grupas izglītojamie kopā ar profesionālās izglītības skolotāju Svetlanu Beļakovu un saimniecības nodrošinājuma nodaļas vadītāju Sandru Vasaraudzi piedalījās seminārā “Meistara diena”, kas norisinājās Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Preiļu struktūrvienībā (RTRIT). Pasākumā piedalījās arī izglītojamie no RTRIT Preiļu struktūrvienības un Rēzeknes tehnikuma.

Dienas gaitā dalībnieki iepazinās ar biedrības “Siera klubs” darbību, siera ražošanas procesu un Latvijā pieejamajām šķirnēm. Tika sniegts ieskats Latgales kulinārajā mantojumā un Eiropas Reģionālajā kulinārajā tīklā, apspriestas pārtikas ražošanas īpatnības, kā arī demonstrētas Eiropas Savienības izglītojošas filmas par īpaši aizsargātajiem produktiem. Klātesošie uzklausīja arī saimniecības ZS “Juri” īpašnieku veiksmes stāstu siera gatavošanas jomā.

Pēc izzinošās dienas pirmās daļas sekoja siera degustācija un meistarklase toršu dekorēšanā, kurā tika apgūta paletes naža tehnika.

Izglītojamo atsauksme: “Mēs, K-41 grupa, bijām patiesi ieinteresēti un iedvesmoti. Uzzinājām daudz jauna par vietējiem sieriem un Latgales senajām ēdienu tradīcijām, kas deva radošas idejas turpmākajam darbam. Īpaši aizraujoša bija tortes dekorēšanas meistarklase – apguvām daudz praktisku paņēmienu, ko noteikti izmantosim nākotnē konditora profesijā. Paldies RTRIT Preiļu struktūrvienībai, biedrībai “Siera klubs” un visiem pasniedzējiem par viesmīlību un vērtīgo pieredzi”.

Īpašs un sirsnīgs paldies biedrībai “Siera klubs” un tās vadītājai Vandai Davidanovai par uzaicinājumu un iespēju gūt aizraujošu un izglītojošu pieredzi visas dienas garumā.