
Vakar, 30.septembrī, P-41 grupas izglītojamie (topošie pavāri) kopā ar profesionālas izglītības skolotāju Innu Barkovu devās uz iedvesmojošu tikšanos ar uzņēmuma “Baltic Restaurants” pārstāvjiem. Pasākuma mērķis bija sniegt jauniešiem iespēju iepazīties ar vienu no lielākajiem un pieredzējušākajiem ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem Latvijā, kā arī gūt priekšstatu par pavāra profesijas perspektīvām mūsdienu darba tirgū.
Tikšanās laikā izglītojamie ieguva vērtīgu informāciju par uzņēmuma darbības virzieniem, tā mērķiem un ikdienas izaicinājumiem. “Baltic Restaurants” darbojas plašā mērogā – uzņēmums nodrošina ēdināšanas pakalpojumus skolās, uzņēmumos, sabiedriskās ēdināšanas vietās un dažādos publiskos pasākumos. Uzņēmuma pārstāvji uzsvēra, ka viņu galvenā prioritāte ir veselīgs, sabalansēts un garšīgs uzturs, kas vienlaikus ir arī pieejams un ilgtspējīgs.
Īpaši tika akcentēta darba vide un darbinieku izaugsmes iespējas. Kā atzina viesi, uzņēmumā tiek augstu vērtēta darbinieku profesionālā attīstība – ikviens tiek mudināts ne tikai strādāt, bet arī mācīties un pilnveidoties, lai kļūtu par īstu savas jomas meistaru.
Topošie pavāri uzklausīja arī praktiskus un dzīvē noderīgus padomus par darba ikdienu virtuvē – kā saglabāt precizitāti, radošumu un spēju strādāt komandā. Šie ieteikumi palīdzēja jauniešiem labāk izprast, kāda ir pavāra profesija reālā darba vidē un kādus izaicinājumus nāksies pārvarēt.
Šī tikšanās kļuva par lielisku iedvesmas avotu jauniešiem – tā ļāva paraudzīties uz profesijas izvēli plašākā skatījumā un apzināties, ka iegūtās zināšanas tehnikumā ir stabils pamats veiksmīgai karjerai ēdināšanas nozarē.