Kūka “Pavlova” un zaļā domāšana virtuvē

2025. gada 9. oktobrī Miera ielas mācību korpusā valdīja patīkama rosība un saldu smaržu piesātināta gaisotne – norisinājās neformālās izglītības kursi “Kūka “Pavlova” – gaisīgais deserts ar raksturu”, ko vadīja Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Ķiseļova.

Kursu dalībnieki apguva zaļās domāšanas principu ieviešanu pārtikas produktu gatavošanā, uzzināja par bezatkritumu pieeju un atbildīgu resursu izmantošanu ikdienas darbā virtuvē. Tika uzsvērta vietējo un kvalitatīvu produktu nozīme, kā arī izvērtētas iespējas radīt desertus, kas apvieno gan garšu, gan ilgtspējīgu domāšanu.

Dalībnieki pilnveidoja prasmes darbā ar receptēm un tehnoloģiskajām kartēm, kā arī mācījās izvēlēties piemērotus instrumentus un palīgierīces krēma un “merenga” konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Praktiskajā daļā ikviens varēja izmēģināt savas iemaņas, pagatavojot klasisko kūku “Pavlova” – elegantu un gaisīgu desertu. Nodarbību laikā dalībnieki aktīvi iesaistījās diskusijās, dalījās pieredzē un ieteikumos, veidojot draudzīgu un iedvesmojošu atmosfēru.

Paldies dalībniekiem par radošu pieeju, ieinteresētību un atsaucību!

Sirsnīgs paldies profesionālās izglītības skolotājai Tatjanai Ķiseļovai par kursu vadīšanu, profesionālajiem padomiem un iedvesmu, kas ļāva katram dalībniekam papildināt zināšanas un prasmes konditorejas mākslā.

16. oktobrī tiksimies jau nākamajos kursos – “Franču kruasāni – no mīklas līdz smalkmaizītei”.
Laipni gaidīti visi, lai piedzīvot jaunas garšas un iemācīties ko jaunu un vērtīgu!

Pieteikšanās anketa: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=kGkAwq15l0KUd2VCu_e7FPvYaVU2UTJPqClUAjOcKipUN1ZGRlZMU1dLQ1o3WUc0WFVRM05ZMlJEMS4u&origin=Invitation&channel=0&fbclid=IwY2xjawNVffNleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBseldvTnpTWmdNQjNlMm5VAR6VAt8ypepYzeayxmbmvog2Ie9yQz-_NyuKBwzQ9z_YEiLC4rjsLcHZs1Vvvg_aem_9r7iphnLeSXD-tb0eFFIBA