

No 6. līdz 10. oktobrim Romā, Itālijā, norisinājās Interreg Latvijas-Lietuvas programmas 2021.-2027.gadam starptautiskā projekta “Taste the History” (Nr. LL‑00224) pieredzes apmaiņas brauciens, kura mērķis bija izpētīt gastronomiskā tūrisma iespējas un kulinārā mantojuma saglabāšanu Eiropas kontekstā.
Projekta dalībnieki piecu dienu laikā iepazinās ar Itālijas gastronomiskā tūrisma pieredzi, īpašu uzmanību pievēršot tam, kā vēsturiskais kulinārais mantojums tiek saglabāts un pielāgots mūsdienu ēdināšanas paradumiem un kultūras tendencēm sabiedrībā.
Apmeklējumu laikā tika izpētīts vietējais tirgus, lai iepazītu tradicionālo ēdienu izejvielas un produktu izcelsmi, kā arī apmeklētas vairākas ēdināšanas vietas, kas piedāvā klasiskus itāļu ēdienus – sākot ar subproduktu ēdieniem, beidzot ar dažādiem pastas veidiem, kūpinājumiem un reģionālajām delikatesēm.
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumu šajā braucienā pārstāvēja profesionālās izglītības skolotāja Inese Šuļina, kura kopā ar partneriem analizēja, kā kulinārais mantojums var kalpot kā ilgtspējīga tūrisma attīstības pamats.
Brauciens ir viens no projekta “Taste the History” posmiem, kura ietvaros tiek pētīta vēsturisko ēdienu tradīciju nozīme un to saglabāšana mūsdienu tūrisma piedāvājumā.
Interreg VI-A Latvijas – Lietuvas programmā 2021. – 2027.gadam īstenoto projektu „Kulinārā tūrisma attīstība caur mūsdienu lietuviešu un latviešu tradicionālās virtuves garšu” Nr. LL-00224 līdzfinansē Eiropas Savienība. Kopējais projekta budžets ir 643363,78 EUR. Projekta līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ir 514691,01 EUR.
Informāciju sagatavoja profesionālās izglītības skolotāja I. Šuļina