Neformālā izglītība

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursus
“Plaucētā mīkla – saldās un sāļās garšas dialogā”


2025.gada 29.maijā  plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Ķiseļova

Nodarbību tēmas:
• Zaļās domāšanas principu ieviešana konditorejas praksē: bezatkritumu pieeja un ilgtspējīga saimniekošana virtuvē.
• Vietējo produktu izmantošana veselīgu un garšīgu konditorejas izstrādājumu pagatavošanā.
• Konditorejas instrumentu un palīgierīču izvēle un pielietošana darba procesā
• Darbs ar tehnoloģiskajām kartēm: precizitāte, pielietojums un uzskaite.
• Izejvielu kvalitātes izvērtēšana un kļūdu novēršana konditorejas izstrādājumu gatavošanā.
• Praktiskā darbu izpilde: iegūto zināšanu pielietošana konditorejas izstrādājumu gatavošanā.


Pieteikšanās anketa:
https://forms.office.com/e/r0hv6nMwm2

Dalības maksa par kursu 30.00 eiro.

Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Par kursu samaksa veicama, kad tiek izveidota 8 cilvēku grupa.

Par to katram dalībniekam tiek paziņots individuāli.

Rekvizīti:
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404
Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340
PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340
Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B
Valsts kase, kods TRELLV22

Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālās izglītības kursiem matu veidošana

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursus
“Frizūru veidošana”


2025.gada 22.maijā  plkst.16.30, Mendeļejeva ielā 1, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT profesionālās izglītības skolotāja Iveta Suseja

Nodarbību tēmas:
• Galvas apmatojuma sadalījums atbilstoši frizūras veidošanas uzdevumam.
• Matu veidošanas pamattehnikas: ruļļi, tvisti, cilpas, lokas, bizes, mezgli un viļņi.
• Dabīgo un mākslīgo matu izstrādājumu piestiprināšanas metodes frizūrās.
• Matu izstrādājumu un rotājumu daudzveidība un to nozīme frizūru veidošanā.


Pieteikšanās anketa:

https://forms.office.com/e/H1nDZ9GDGG 

Dalības maksa par kursu 23.83 eiro.

Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Par kursu samaksa veicama, kad tiek izveidota 8 cilvēku grupa.

Par to katram dalībniekam tiek paziņots individuāli.

Rekvizīti:
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404
Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340
PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340
Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B
Valsts kase, kods TRELLV22

Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālās izglītības kursiem matu veidošana

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursus
“Matu veidošana”

2025.gada 15.aprīlī plkst.16.30, Mendeļejeva ielā 1, Daugavpilī
Kursus vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Iveta Suseja

Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursus
“Lieldienu medus rausis”

2025.gada 10.aprīlī plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Kiseļova

Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursus
“Aukstās uzkodas”

Kursus vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Nonna Akopova

Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursus
“Smilšu mīklas pusfabrikāti”


Kursus vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Svetlana Beļakova

Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“Citas picas”

Kursus vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Nonna Akopova

Nodarbību tēmas:
Picas  nozīme uzturā un iedalījums;
Pamat izejvielu sagatavošana.
Picu pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un kombinēšana.

Ēdiena noformēšana (vizuālā pievilcība, gaumīgi, rūpīgi servēts, apetīti rosinošs).

Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

2025.gada 18. un 19. martā Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā tiek plānoti kursi 
“Chromebook izmantošana. Dokumentu saglabāšana, dalīšanās un noslēgšana mākonī”.

Pēc kursiem dalībniekiem tiks izsniegtas apliecības par informācijas apguvi 3 stundu garumā.

Kursus vada izglītības tehnoloģiju mentores Anna Ozerska un Jūlija Makņa.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“Cepumi “Merengi” ar mandelēm”

Kursu vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Ķiseļova

Nodarbību tēmas:
Pamata izejvielas smilšu mīklai un to raksturojums.tehnoloģija;
Receptūras un  gatavošanas metodes.
Cepumu defekti un to cēloņi, kļūdu novēršanas iespējas.

Cepumi un tehnoloģiskās kartes.
Izstrādājumu formēšana un cepšana.

Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“AUKSTĀS UZKODAS”

Kursu vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Nonna Akopova

Nodarbību tēmas:
• Vienkāršu un sarežģītu uzkodu gatavošanas tehnoloģija;
• Noformēšanas un pasniegšanas principi;
• Estētiskās prasības.


Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“GRŪBAS, PĀKŠAUGI UN PUTRAIMI: VESELĪGAS MALTĪTES NOSLĒPUMS”

Kursu vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Nonna Akopova

Nodarbību tēmas:
• Grūbas, putraimi, pākšaugi un to raksturojums.
• Grūbu ēdieni.
• Putraimu ēdieni.
• Pākšaugu ēdieni.
• Receptūra un tehnoloģiskās kartes.
• Ēdienu defekti, to cēloņi, kļūdu novēršanas iespējas.


Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“BAGETES UN CIABATTAS MEISTARKLASE: MAIZES CEPŠANAS MĀKSLA”

Kursu vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Ķiseļova

Nodarbību tēmas:
• Pamata izejvielas maizei un to raksturojums.
• Receptūras un  kviešu maizes gatavošanas metodes: klasiskās Ciabatta un Baguette.
• Maizes defekti un to cēloņi, kļūdu novēršanas iespējas.
• Kviešu maizes receptūra un tehnoloģiskā karte.
• Mīklas mīcīšana un raudzēšana.
• Izstrādājumu formēšana un pēcraudzēšana.

• Izstrādājumu cepšana un dzesēšana.

Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“Braunijs – šokolādes gardums (Brownie)”

Kursu vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Ķiseļova

Nodarbību tēmas:
• Pamata izejvielas un to raksturojums
• Receptūra un gatavošanas metodes: kūka Braunijs
• Kūku defekti un to cēloņi, kļūdu novēršanas iespējas
• Kūkas Braunijs receptūra un tehnoloģiskā karte
• Mīklas mīcīšana un pagatavošana
• Izstrādājumu cepšana, veidošana un dekorēšana


Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
Japāņu šarms – kūkas “Mochi”


Kursu vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Ķiseļova

Nodarbību tēmas:
Pamata izejvielas un to raksturojums
• Receptūra un gatavošanas metode: rīsu mīkla, kūkas Mochi
• Kūku defekti un to cēloņi, kļūdu novēršanas iespējas
• Kūku Mochi receptūra un tehnoloģiskā karte
• Rīsu miltu mīklas mīcīšana un pagatavošana
• Izstrādājumu formēšana, veidošana un dekorēšana


Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“Picas meistarklase”

Kursu vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Nonna Akopova

Nodarbību tēmas:
• Picas  nozīme uzturā un iedalījums.
• Pamatizejvielu sagatavošana.
• Picu pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un kombinēšana.
• Ēdiena noformēšana (vizuālā pievilcība, gaumīgi, rūpīgi servēts, apetīti rosinošs)
.

Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“Piparkūkas. No mīklas līdz rotājumiem”

Kursu vada DTTT skolotāja Tatjana Ķiseļova

Nodarbību tēmas:
• Pamata izejvielas un to raksturojums.
• Receptes un  gatavošanas metodes.
• Mīklas un izstrādājumu defekti, to cēloņi, kļūdu
novēršanas iespējas.
• Mīklas mīcīšana un gatavošana.
• Cukura glazūras gatavošana.

• Izstrādājumu veidošana, cepšana un dekorēšana.

Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē semināru
“Daudzveidīgais ķirbis”


Kursu vada DTTT skolotāja Nonna Akopova

Semināra tēmas:
• Ķirbju nozīme uzturā un iedalījums.
• Pamata izejvielu sagatavošana ķirbjiem.
• Zupas, sautējumi, sacepumi u.c.
• Ķirbju gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Ķirbju pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un saskaņošana pie ēdieniem.


Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē semināru
“Vietējie dārzeņi”


Kursu vada DTTT skolotāja Nonna Akopova

Nodarbību tēmas:
• Dārzeņu nozīme uzturā un iedalījums.
• Pamata izejvielu sagatavošana dārzeņiem.
• Zupas, sautējumi, sacepumi u.c.
• Dārzeņu gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Dārzenu pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un saskaņošana pie ēdieniem.


Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organize semināru
“Tradicionālo zupu jauni risinājumi”


Semināra ilgums – 4 stundas (praktiskās nodarbības 4 stundas 1.labaratorijā)

Nodarbību tēmas:
• Buljonu nozīme un lietošana ēdienu gatavošanā
• Buljonu veidi (kaulu, gaļas, zivju, dārzeņu) , receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Nedzidrās zupas (kāpostu, biešu, gurķu, kartupeļu), receptūras, gatavošanas īpatnības, pasniegšana, kvalitātes prasības.
• Zupu pasniegšanas noteikumi un noformēšanas kārtība.
• Zupu iedalījums un vispārējie gatavošanas noteikumi.


Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organize semināru
“Mērces”

Kursu vada DTTT skolotāja Nonna Akopova

Nodarbību tēmas:
• Mērču nozīme uzturā un iedalījums.
• Pamatu izejvielu sagatavošana mērcēm.
• Baltās pamatmērces un atvasināto mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Brūnās pamatmērces un atvasināto mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Krējuma un piena mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Aukstās mērces (eļļas – etiķa maisījumi, marinādes, sviesta maisījumi) receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības. Mērču pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un saskaņošana pie ēdieniem.


Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv