Neformālā izglītība

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“GRŪBAS, PĀKŠAUGI UN PUTRAIMI: VESELĪGAS MALTĪTES NOSLĒPUMS”

2025.gada 13.februārī  plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursu vadīs DTTT profesionālās izglītības skolotāja Nonna Akopova

Nodarbību tēmas:
• Grūbas, putraimi, pākšaugi un to raksturojums.
• Grūbu ēdieni.
• Putraimu ēdieni.
• Pākšaugu ēdieni.
• Receptūra un tehnoloģiskās kartes.
• Ēdienu defekti, to cēloņi, kļūdu novēršanas iespējas.

Pieteikties kursam iespējams elektroniski līdz 11. februārim  plkst.10.00.

https://forms.office.com/e/zEckdN6msq

Dalības maksa par kursu 21.80 eiro.

Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Rekvizīti:
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404
Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340
PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340
Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B
Valsts kase, kods TRELLV22

Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālās izglītības kursu grūbas, pākšaugi un putraimi

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“BAGETES UN CIABATTAS MEISTARKLASE: MAIZES CEPŠANAS MĀKSLA”

2025.gada 6.februārī  plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursu vadīs DTTT profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Ķiseļova

Nodarbību tēmas:
• Pamata izejvielas maizei un to raksturojums.
• Receptūras un  kviešu maizes gatavošanas metodes: klasiskās Ciabatta un Baguette.
• Maizes defekti un to cēloņi, kļūdu novēršanas iespējas.
• Kviešu maizes receptūra un tehnoloģiskā karte.
• Mīklas mīcīšana un raudzēšana.
• Izstrādājumu formēšana un pēcraudzēšana.

• Izstrādājumu cepšana un dzesēšana.

Pieteikties kursam iespējams elektroniski līdz 4.februārim plkst.10.00.

https://forms.office.com/e/XpmLc2hKNx

Dalības maksa par kursu 21.80 eiro.

Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Rekvizīti:
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404
Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340
PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340
Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B
Valsts kase, kods TRELLV22

Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālās izglītības kursu bagetes un ciabattas

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“Braunijs – šokolādes gardums (Brownie)”

12.decembrī  plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursu vadīs DTTT profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Ķiseļova

Nodarbību tēmas:
• Pamata izejvielas un to raksturojums
• Receptūra un gatavošanas metodes: kūka Braunijs
• Kūku defekti un to cēloņi, kļūdu novēršanas iespējas
• Kūkas Braunijs receptūra un tehnoloģiskā karte
• Mīklas mīcīšana un pagatavošana
• Izstrādājumu cepšana, veidošana un dekorēšana

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
Japāņu šarms – kūkas “Mochi”


5.decembrī plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī 
Kursu vadīs DTTT profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Ķiseļova

Nodarbību tēmas:
Pamata izejvielas un to raksturojums
• Receptūra un gatavošanas metode: rīsu mīkla, kūkas Mochi
• Kūku defekti un to cēloņi, kļūdu novēršanas iespējas
• Kūku Mochi receptūra un tehnoloģiskā karte
• Rīsu miltu mīklas mīcīšana un pagatavošana
• Izstrādājumu formēšana, veidošana un dekorēšana

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“Picas meistarklase”

2024.gada 21. novembrī plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī. Kursu vadīs DTTT profesionālās izglītības skolotāja Nonna Akopova

Nodarbību tēmas:
• Picas  nozīme uzturā un iedalījums.
• Pamatizejvielu sagatavošana.
• Picu pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un kombinēšana.
• Ēdiena noformēšana (vizuālā pievilcība, gaumīgi, rūpīgi servēts, apetīti rosinošs)
.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“Piparkūkas. No mīklas līdz rotājumiem”

14. novembrī plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT skolotāja Tatjana Ķiseļova

Nodarbību tēmas:
• Pamata izejvielas un to raksturojums.
• Receptes un  gatavošanas metodes.
• Mīklas un izstrādājumu defekti, to cēloņi, kļūdu
novēršanas iespējas.
• Mīklas mīcīšana un gatavošana.
• Cukura glazūras gatavošana.

• Izstrādājumu veidošana, cepšana un dekorēšana.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē semināru
“Daudzveidīgais ķirbis”


oktobrī plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT skolotāja Nonna Akopova

Semināra tēmas:
• Ķirbju nozīme uzturā un iedalījums.
• Pamata izejvielu sagatavošana ķirbjiem.
• Zupas, sautējumi, sacepumi u.c.
• Ķirbju gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Ķirbju pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un saskaņošana pie ēdieniem.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē semināru
“Vietējie dārzeņi”


oktobrī plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT skolotāja Nonna Akopova

Nodarbību tēmas:
• Dārzeņu nozīme uzturā un iedalījums.
• Pamata izejvielu sagatavošana dārzeņiem.
• Zupas, sautējumi, sacepumi u.c.
• Dārzeņu gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Dārzenu pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un saskaņošana pie ēdieniem.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organize semināru
“Tradicionālo zupu jauni risinājumi”


Semināra ilgums – 4 stundas (praktiskās nodarbības 4 stundas 1.labaratorijā)

vai 23. Maijā, plkst. 16.30-19.10
Miera ielā 57, Daugavpilī

Nodarbību tēmas:
• Buljonu nozīme un lietošana ēdienu gatavošanā
• Buljonu veidi (kaulu, gaļas, zivju, dārzeņu) , receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Nedzidrās zupas (kāpostu, biešu, gurķu, kartupeļu), receptūras, gatavošanas īpatnības, pasniegšana, kvalitātes prasības.
• Zupu pasniegšanas noteikumi un noformēšanas kārtība.
• Zupu iedalījums un vispārējie gatavošanas noteikumi.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organize semināru
“Mērces”

13. jūnijā plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT skolotāja Nonna Akopova

Nodarbību tēmas:
• Mērču nozīme uzturā un iedalījums.
• Pamatu izejvielu sagatavošana mērcēm.
• Baltās pamatmērces un atvasināto mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Brūnās pamatmērces un atvasināto mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Krējuma un piena mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Aukstās mērces (eļļas – etiķa maisījumi, marinādes, sviesta maisījumi) receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības. Mērču pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un saskaņošana pie ēdieniem.