Neformālā izglītība

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē semināru
“Daudzveidīgais ķirbis”


oktobrī plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT skolotāja Nonna Akopova

Semināra tēmas:
• Ķirbju nozīme uzturā un iedalījums.
• Pamata izejvielu sagatavošana ķirbjiem.
• Zupas, sautējumi, sacepumi u.c.
• Ķirbju gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Ķirbju pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un saskaņošana pie ēdieniem.


Pieteikties kursiem iespējams elektroniski līdz 29. oktobrim plkst.10.00.
Pēc semināra tiek izsniegta apliecība par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.

Pieteikuma anketa: https://forms.office.com/e/0xE43whXmm?origin=lprLink

Katra kursa dalībnieka maksa par kursiem 21.80 eiro.

Rekvizīti:
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404
Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340
PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340
Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B
Valsts kase, kods TRELLV22

Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālo izglītību kursiem Daudzveidīgais ķirbis

Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē semināru
“Vietējie dārzeņi”


oktobrī plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT skolotāja Nonna Akopova

Nodarbību tēmas:
• Dārzeņu nozīme uzturā un iedalījums.
• Pamata izejvielu sagatavošana dārzeņiem.
• Zupas, sautējumi, sacepumi u.c.
• Dārzeņu gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Dārzenu pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un saskaņošana pie ēdieniem.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organize semināru
“Tradicionālo zupu jauni risinājumi”


Semināra ilgums – 4 stundas (praktiskās nodarbības 4 stundas 1.labaratorijā)

vai 23. Maijā, plkst. 16.30-19.10
Miera ielā 57, Daugavpilī

Nodarbību tēmas:
• Buljonu nozīme un lietošana ēdienu gatavošanā
• Buljonu veidi (kaulu, gaļas, zivju, dārzeņu) , receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Nedzidrās zupas (kāpostu, biešu, gurķu, kartupeļu), receptūras, gatavošanas īpatnības, pasniegšana, kvalitātes prasības.
• Zupu pasniegšanas noteikumi un noformēšanas kārtība.
• Zupu iedalījums un vispārējie gatavošanas noteikumi.

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organize semināru
“Mērces”

13. jūnijā plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT skolotāja Nonna Akopova

Nodarbību tēmas:
• Mērču nozīme uzturā un iedalījums.
• Pamatu izejvielu sagatavošana mērcēm.
• Baltās pamatmērces un atvasināto mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Brūnās pamatmērces un atvasināto mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Krējuma un piena mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Aukstās mērces (eļļas – etiķa maisījumi, marinādes, sviesta maisījumi) receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības. Mērču pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un saskaņošana pie ēdieniem.