Topošie pavāri un konditori ir atgriezušies no prakses Austrijā, kur guva lielu pieredzi izvēlētajā profesijā

2023. gada 2. martā no mācību prakses ir atgiezušies izglītojamie no Klāgenfurtas (Austrija), kur īstenoja Erasmus+ programmas profesionālās izglītības sektora projektu “Jaunas kompetences, pieredze, iniciatīva un inovācijas ilgtspējīgai profesionālai izglītībai” (Nr. 2022-1-LV01-KA122-VET-000074272) . Mēneša garumā pavāru 3.kursa, konditoru 2.un 4.kursa Read More …

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma skolotāji pilnveido kvalifikāciju Valgas profesionālās izglītības centrā

No 2023.gada 20.februāra līdz 3.martam Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma profesionālās izglītības skolotāji – Alfrēds Kokins un Valerijs Šakels – Erasmus+ programmas projekta “Profesionālās kvalifikācijas pilnveide – stabila profesionālā dzīve” (Nr. 2021-1-LV01-KA121-VET-000009189) ietvaros piedalījās aktivitātē (norīkošana mācīšanai vai apmācībai) Valgas Read More …

Tehnikuma izglītojamie dodas mācību praksē Šverīnā

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma izglītojamie turpina realizēt Erasmus+ programmas profesionālās izglītības sektora projektu “Jaunas kompetences, pieredze, iniciatīva un inovācijas ilgtspējīgai profesionālai izglītībai” (Nr.2022-1-LV01-KA122-VET-000074272). Šoreiz 8 izglītojamie ir devušies uz Šverīni Vācijā, kur gūs jaunu pieredzi Vācijas uzņēmumos. Inga Traško Read More …

Profesiju prezentāciju konkurss „Pie pasakas ciemos”

Ik gadu tehnikumā notiek Profesiju prezentāciju konkurss, šogad tas tika organizēts 23. februārī ar nosaukumu „Pie pasakas ciemos”. Konkursa mērķi bija: veicināt izglītojamo profesionālās pašapziņas, radošas domāšanas, caurviju prasmju (īpaši jaunrades, sadarbības un problēmrisināšanas prasmju) un kultūrvēsturisko piedzīvojumu attīstību; attīstīt jauniešos Read More …

Dzimtās valodas diena

Starptautiskā dzimtās valodas diena ir 1999. gada novembrī UNESCO izveidota dzimtās valodas piemiņas diena, kuru katru gadu atzīmē 21. februārī. Tās izveidošanas mērķis ir veicināt sabiedrības saliedētību, toleranci un starpkultūru dialogu, veicināt valodu un kultūru daudzveidību un daudzvalodību, jo aptuveni Read More …