
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursus
“Matu veidošana”
2025.gada 15.aprīlī plkst.16.30, Mendeļejeva ielā 1, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT profesionālās izglītības skolotāja Iveta Suseja
Pieteikšanās anketa:
https://forms.office.com/e/GxQpTsj6GH
Pieteikties kursiem var līdz 12.04.2025., plkst.10.00.
Dalības maksa par kursu 21.80 eiro.
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Par kursu samaksa veicama, kad tiek izveidota 8 cilvēku grupa.
Par to katram dalībniekam tiek paziņots individuāli.
Rekvizīti:
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404
Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340
PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340
Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B
Valsts kase, kods TRELLV22
Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālās izglītības kursiem matu veidošana
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursus
“Lieldienu medus rausis”
2025.gada 10.aprīlī plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Kiseļova
Pieteikšanās anketa:
https://forms.office.com/e/SKCP3QXzmE
Pieteikties kursiem var līdz 07.04.2025., plkst.10.00.
Dalības maksa par kursu 21.80 eiro.
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Par kursu samaksa veicama, kad tiek izveidota 8 cilvēku grupa.
Par to katram dalībniekam tiek paziņots individuāli.
Rekvizīti:
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404
Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340
PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340
Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B
Valsts kase, kods TRELLV22
Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālās izglītības kursiem medus rausis
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursus
“Aukstās uzkodas”
2025.gada 4.aprīlī plkst.17.00, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT profesionālās izglītības skolotāja Nonna Akopova
Pieteikšanās anketa:
https://forms.office.com/e/8atNAJ7r3A
Pieteikties kursiem var līdz 01.04.2025., plkst.10.00
Dalības maksa par kursu 21.80 eiro.
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Par kursu samaksa veicama, kad tiek izveidota 8 cilvēku grupa.
Par to katram dalībniekam tiek paziņots individuāli.
Rekvizīti:
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404
Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340
PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340
Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B
Valsts kase, kods TRELLV22
Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālās izglītības kursiem aukstās uzkodas
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursus
“Smilšu mīklas pusfabrikāti”
2025.gada 3.aprīlī plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT profesionālās izglītības skolotāja Svetlana Beļakova
Pieteikšanās anketa:
https://forms.office.com/e/1RvnfhtYg0
Pieteikties kursiem var līdz 01.04.2025., plkst.10.00.
Dalības maksa par kursu 21.80 eiro.
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Par kursu samaksa veicama, kad tiek izveidota 8 cilvēku grupa.
Par to katram dalībniekam tiek paziņots individuāli.
Rekvizīti:
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404
Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340
PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340
Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B
Valsts kase, kods TRELLV22
Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālās izglītības kursiem smilšu mīkla
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“Citas picas”
2025.gada 27. martā plkst.16.30, Miera ielā 57, Daugavpilī
Kursus vadīs DTTT profesionālās izglītības skolotāja Nonna Akopova
Nodarbību tēmas:
• Picas nozīme uzturā un iedalījums;
• Pamat izejvielu sagatavošana.
• Picu pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un kombinēšana.
• Ēdiena noformēšana (vizuālā pievilcība, gaumīgi, rūpīgi servēts, apetīti rosinošs).
Pieteikšanās anketa:
https://forms.office.com/e/ykk6gpwFb2
Dalības maksa par kursu 21.80 eiro.
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Par kursu samaksa veicama, kad tiek izveidota 8 cilvēku grupa.
Par to katram dalībniekam tiek paziņots individuāli.
Rekvizīti:
Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpilī, LV-5404
Vienotais reģistrācijas Nr.40900039340
PVN reģistrācijas Nr. LV40900039340
Norēķinu konta Nr. LV79TREL215069800100B
Valsts kase, kods TRELLV22
Tekstā uzrādīt: 21351 vārds, uzvārds, personas kods, par neformālās izglītības kursiem citas picas
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

2025.gada 18. un 19. martā Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā tiek plānoti kursi
“Chromebook izmantošana. Dokumentu saglabāšana, dalīšanās un noslēgšana mākonī”.
Pēc kursiem dalībniekiem tiks izsniegtas apliecības par informācijas apguvi 3 stundu garumā.
Kursus vada izglītības tehnoloģiju mentores Anna Ozerska un Jūlija Makņa.
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“Cepumi “Merengi” ar mandelēm”
Kursu vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Ķiseļova
Nodarbību tēmas:
• Pamata izejvielas smilšu mīklai un to raksturojums.tehnoloģija;
• Receptūras un gatavošanas metodes.
• Cepumu defekti un to cēloņi, kļūdu novēršanas iespējas.
• Cepumi un tehnoloģiskās kartes.
• Izstrādājumu formēšana un cepšana.
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“AUKSTĀS UZKODAS”
Kursu vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Nonna Akopova
Nodarbību tēmas:
• Vienkāršu un sarežģītu uzkodu gatavošanas tehnoloģija;
• Noformēšanas un pasniegšanas principi;
• Estētiskās prasības.
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“GRŪBAS, PĀKŠAUGI UN PUTRAIMI: VESELĪGAS MALTĪTES NOSLĒPUMS”
Kursu vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Nonna Akopova
Nodarbību tēmas:
• Grūbas, putraimi, pākšaugi un to raksturojums.
• Grūbu ēdieni.
• Putraimu ēdieni.
• Pākšaugu ēdieni.
• Receptūra un tehnoloģiskās kartes.
• Ēdienu defekti, to cēloņi, kļūdu novēršanas iespējas.
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“BAGETES UN CIABATTAS MEISTARKLASE: MAIZES CEPŠANAS MĀKSLA”
Kursu vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Ķiseļova
Nodarbību tēmas:
• Pamata izejvielas maizei un to raksturojums.
• Receptūras un kviešu maizes gatavošanas metodes: klasiskās Ciabatta un Baguette.
• Maizes defekti un to cēloņi, kļūdu novēršanas iespējas.
• Kviešu maizes receptūra un tehnoloģiskā karte.
• Mīklas mīcīšana un raudzēšana.
• Izstrādājumu formēšana un pēcraudzēšana.
• Izstrādājumu cepšana un dzesēšana.
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“Braunijs – šokolādes gardums (Brownie)”
Kursu vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Ķiseļova
Nodarbību tēmas:
• Pamata izejvielas un to raksturojums
• Receptūra un gatavošanas metodes: kūka Braunijs
• Kūku defekti un to cēloņi, kļūdu novēršanas iespējas
• Kūkas Braunijs receptūra un tehnoloģiskā karte
• Mīklas mīcīšana un pagatavošana
• Izstrādājumu cepšana, veidošana un dekorēšana
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
Japāņu šarms – kūkas “Mochi”
Kursu vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Ķiseļova
Nodarbību tēmas:
• Pamata izejvielas un to raksturojums
• Receptūra un gatavošanas metode: rīsu mīkla, kūkas Mochi
• Kūku defekti un to cēloņi, kļūdu novēršanas iespējas
• Kūku Mochi receptūra un tehnoloģiskā karte
• Rīsu miltu mīklas mīcīšana un pagatavošana
• Izstrādājumu formēšana, veidošana un dekorēšana
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“Picas meistarklase”
Kursu vada DTTT profesionālās izglītības skolotāja Nonna Akopova
Nodarbību tēmas:
• Picas nozīme uzturā un iedalījums.
• Pamatizejvielu sagatavošana.
• Picu pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un kombinēšana.
• Ēdiena noformēšana (vizuālā pievilcība, gaumīgi, rūpīgi servēts, apetīti rosinošs).
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē kursu
“Piparkūkas. No mīklas līdz rotājumiem”
Kursu vada DTTT skolotāja Tatjana Ķiseļova
Nodarbību tēmas:
• Pamata izejvielas un to raksturojums.
• Receptes un gatavošanas metodes.
• Mīklas un izstrādājumu defekti, to cēloņi, kļūdu
novēršanas iespējas.
• Mīklas mīcīšana un gatavošana.
• Cukura glazūras gatavošana.
• Izstrādājumu veidošana, cepšana un dekorēšana.
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē semināru
“Daudzveidīgais ķirbis”
Kursu vada DTTT skolotāja Nonna Akopova
Semināra tēmas:
• Ķirbju nozīme uzturā un iedalījums.
• Pamata izejvielu sagatavošana ķirbjiem.
• Zupas, sautējumi, sacepumi u.c.
• Ķirbju gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Ķirbju pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un saskaņošana pie ēdieniem.
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organizē semināru
“Vietējie dārzeņi”
Kursu vada DTTT skolotāja Nonna Akopova
Nodarbību tēmas:
• Dārzeņu nozīme uzturā un iedalījums.
• Pamata izejvielu sagatavošana dārzeņiem.
• Zupas, sautējumi, sacepumi u.c.
• Dārzeņu gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Dārzenu pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un saskaņošana pie ēdieniem.
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organize semināru
“Tradicionālo zupu jauni risinājumi”
Semināra ilgums – 4 stundas (praktiskās nodarbības 4 stundas 1.labaratorijā)
Nodarbību tēmas:
• Buljonu nozīme un lietošana ēdienu gatavošanā
• Buljonu veidi (kaulu, gaļas, zivju, dārzeņu) , receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Nedzidrās zupas (kāpostu, biešu, gurķu, kartupeļu), receptūras, gatavošanas īpatnības, pasniegšana, kvalitātes prasības.
• Zupu pasniegšanas noteikumi un noformēšanas kārtība.
• Zupu iedalījums un vispārējie gatavošanas noteikumi.
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv

Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums organize semināru
“Mērces”
Kursu vada DTTT skolotāja Nonna Akopova
Nodarbību tēmas:
• Mērču nozīme uzturā un iedalījums.
• Pamatu izejvielu sagatavošana mērcēm.
• Baltās pamatmērces un atvasināto mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Brūnās pamatmērces un atvasināto mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Krējuma un piena mērču receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības.
• Aukstās mērces (eļļas – etiķa maisījumi, marinādes, sviesta maisījumi) receptūras, gatavošanas tehnoloģija, izmantošana, kvalitātes prasības. Mērču pagatavošana, pasniegšanas noteikumi un saskaņošana pie ēdieniem.
Pēc kursa dalībniekiem tiek izsniegta apliecba par neformālās izglītības apguvi 4 stundu garumā.
Kontaktinformācija: +371 26540659 vai janis.punculis@dttt.lv