Kravu apstrāde – “Dažādu iepakojumu izmantošana kravu apstrādē, optimizējot zaļo pēdu loģistikas pakalpojumos”.
(12 stundas)
Kursa programma:
1.diena:
• Kravu iepakojumu veidi, materiāli un to apzīmējumi. Kravu taras un iepakojuma klasifikācija. Plastmasas iepakojums. Papīra iepakojums.
• Kravu salikšana, iepakošana un marķēšana atbilstoši normatīvo aktu prasībām.
• Kombinētais iepakojums. Kombinētā iepakojuma struktūra. Kombinētā iepakojuma daudzveidība.
• Jaunie (progresīvie) iepakojuma veidi. Jauno iepakojumu veidu atbilstība tirdzniecības un loģistikas prasībām un analizējamām kravām (precēm).
2.diena:
• Dažādu taru veidu vairākkārtējas aprites iespējas. Dažādu taru veidu vairākkārtējas aprites iespējas izmaksu minimizēšanai.
• Zaļmaldināšana (greenwashing) un tās pazīmes. Zaļmaldināšanas (greenwashing) variācijas mūsdienīgā pasaule.
• Iepakojuma apsaimniekošana (utilizācija). Dažādu iepakojuma veidu apsaimniekošanas (utilizācijas) iespējas. Iepakojuma apsaimniekošanas tendences Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē.
Kursus vada Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma
profesionālo priekšmetu pedagogs Mg. oec. Dmitrijs Sirotko.
Neskaidrību gadījumā zvanīt 26540659 vai sazinieties elektroniski janis.punculis@dttt.lv
“Konditorejas izstrādājumu gatavošana” , “Krēmu desertu gatavošana” – “Bioloģiskie (eko) produkti konditorejā.”
(12 stundas)
Kursa programma:
1.diena:
• Smilšu kūku gatavošana no plaucētās mīklas un BIO produktu izmantošana;
• Smilšu mīklas pusfabrikāta – krakelīns gatavošana;
• Ogu-augļu pusfabrikāts – “konfi”;
• Ogu-augļu pusfabrikāta – “konfi” gatavošana;
• Mūsdienīgs noformējums.
2.diena:
• Smilšu kūku veidošana, cepšana;
• Noformēšanas elementu gatavošana;
• Kūku noformēšana un pasniegšana.
Kursus vada Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma profesionālo priekšmetu pedagoģe Svetlana Beļakova.
Neskaidrību gadījumā zvanīt 26540659 vai sazinieties elektroniski janis.punculis@dttt.lv