Mācību ilgums – ar pamatizglītību – 4 gadi (tiek iegūta arī vidējā izglītība)
Mācību ilgums – ar vidējo izglītību – 14 mēneši
Ja Tu esi aizdomājies par to, lai iegūtu pavāra kvalifikāciju Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā, šeit vari uzzināt, ko Tu mācīsies, apgūsi un kur varēsi strādāt pēc pavāra kvalifikācijas iegūšanas.
Pavāra kvalifikācija ietver plašu zināšanu un prasmju kopumu, kas nepieciešams, lai radītu izcilus ēdienus un nodrošinātu augstu ēdināšanas kvalitāti. Pavārs ir kulinārijas mākslas meistars, kurš apvieno radošumu, tehniskās prasmes un zināšanas par pārtikas produktiem, lai radītu gardus un vizuāli pievilcīgus ēdienus.
Tu iegūsi profesionālo vidējo izglītību ar kvalifikāciju “Pavārs”
Apgūstot pavāra kvalifikāciju, tu mācīsies:
Jā, ikviens Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma izglītojamais var iesniegt pieteikumu un piedalīties atlasē, lai daļu mācību prakses savā kvalifikācijā īstenotu kādā ārzemju uzņēmumā programmas Erasmus+ ietvaros.
Ārpus mācībām tev būs iespēja iesaistīties dažādās aktivitātēs. Informāciju par interešu izglītības piedāvājumu skaties šeit.
Pēc pavāra kvalifikācijas iegūšanas ir vairākas augstskolas, kurās var turpināt studijas, lai padziļinātu zināšanas un prasmes kulinārijas un viesmīlības nozarē, piemēram: Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU): Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība, Pārtikas produktu tehnoloģija; Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA): Tūrisms, viesnīcu un restorānu serviss; Biznesa augstskola Turība: Tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmumu vadība; Šīs programmas piedāvā plašas iespējas attīstīt karjeru un iegūt starptautisku pieredzi.
Pēc pavāra kvalifikācijas iegūšanas ir daudzveidīgas darba iespējas, piemēram, restorānos-gan augstas klases restorānos, gan ikdienas ēdināšanas vietās; kafejnīcās; bāros un klubos; viesnīcās -viesnīcu restorāni un bāri, kā arī brokastu serviss; lauku tūrisma uzņēmumos; skolās un slimnīcās; uz kruīzu kuģiem. Pavārs var strādāt arī kā pašnodarbinātā persona, piedāvājot individuālus pasūtījumus vai slēdzot līgumus ar dažādiem uzņēmumiem